Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (317 words)

Zet de werkkostenregeling op scherp en sluit het jaar positief af

Zet de werkkostenregeling op scherp en sluit het jaar positief af

Per 1 januari 2015 werd de werkkostenregeling verplicht. De online literatuur hierover is eindeloos. Toch is het de moeite waard om juist nu nog eens in te gaan op deze wet. Nu het einde van het jaar nadert wil je dit positief afsluiten. Ga daarom na wat er nog binnen jouw ‘potje’ vrije ruimte past en hoeveel budget er nog over is voor een kerstpakket of een kerstborrel. Zo blijft een getrakteerd biertje gewoon 2,- euro.

 

 

De werkkostenregeling nog even in het kort

Vergoedingen en verstrekkingen aan personeel worden vanaf 1 januari 2015 op een grote hoop gegooid. Er wordt dus niet meer per werknemer gekeken, maar per werkgever. Het komt erop neer dat alle vergoedingen en verstrekkingen in de vrije ruimte vallen. Deze pot is zo groot als 1,2 procent van de totale fiscale loonsom per jaar. Hierbinnen kun je onbelast uitgaven doen. Ga je er echter overheen dan moet je over dat bedrag 80 procent loonbelasting betalen. Dit kan een dure grap worden.

Uiteraard zijn er uitzonderingen

Het zou te makkelijk zijn geweest als de wet hiermee ophield. Daarom hieronder de drie uitzonderingen.

  1. Gerichte vrijstellingen: er zijn er negen in totaal. Voorbeelden hiervan zijn een reiskostenvergoeding van 0.19 cent per kilometer, cursussen en congressen, noodzakelijke ICT-middelen en gereedschappen en vakliteratuur. Ze vallen allemaal niet binnen de vrije ruimte.
  2. Nihilwaarderingen: Dit zijn zaken zoals een personeelsfeest op de werkplek die wel binnen de vrije ruimte vallen, maar op nihil worden gewaardeerd.
  3. Forfaitaire waarderingen: Een voorbeeld hiervan is een maaltijd die binnen de vrije ruimte op 3,20 euro wordt gewaardeerd.

Hoe groot is de vrije ruimte?

Hoe hoog zijn jouw uitgaven momenteel binnen de vrije ruimte en hoeveel is er nog over voor een borrel of kerstpakket? Accountantskantoren hebben de administratie op orde en weten precies wat jij nog kunt uitgeven. Zo kost dat biertje niet opeens 3,60. Daarvan krijg je pas echt een kater.

Met een financiële planning realiseer je dromen
Specifieke dienstverlening voor jouw ijkpersoon