Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (331 words)

Werk aan jullie debiteurenbeheer

Werk aan jullie debiteurenbeheer

Relatiebeheer is net zo belangrijk als debiteurenbeheer. Alleen over het eerste kletsen we gezellig op een netwerkborrel en aan het tweede maken we geen woorden vuil. Het is nou eenmaal niet erg aanlokkelijk om te bekennen dat facturen al een half jaar open staan. Wij pleiten voor een persoonlijk gesprek met jouw debiteuren waarbij de goede relatie behouden blijft.

Wij bieden:

  • een event over debiteurenbeheer op 21 april
  • een blog met tips voor een open en eerlijk gesprek

 

Tips voor een goed debiteurenbeheer

  • Houd het gesprek persoonlijk. In de meeste gevallen zit er een reden achter waarom de klant niet wil of kan betalen. Het gaat slecht met de zaken of hij is niet tevreden over jouw dienst. Hier kom je alleen maar achter door persoonlijk het gesprek aan te gaan.
  • Bel na twee herinneringen. Het kan een keer gebeuren dat een factuur langer op het bureau van de administratief medewerker of eigenaar blijft liggen. Drukke tijden, problemen met de cashflow, mindere maand: het zijn allemaal mogelijke redenen. Bel even en houd de vinger aan de pols. Dit biedt de klant ook de mogelijkheid uitleg te geven.
  • Kies eerst voor een passende afspraak. Wanneer er facturen open staan en de dienstverlening doorgaat, kun je ervoor kiezen tot een passende afspraak te komen voordat er een incassobureau wordt ingeschakeld. Bespreek bijvoorbeeld de mogelijkheid dat de klant openstaande rekeningen in termijnen betaalt waarbij huidige facturen direct worden overgemaakt.
  • Houd een boekhoudsysteem bij zoals Exact Online. Dit systeem kun je koppelen aan het relatiebeheer. Hiermee heb je realtime inzicht in jouw financiĆ«n en detecteer je een debiteur eerder wat je behoedt voor cashflowproblemen.
  • Neem het serieus, behandel het serieus en wees er op tijd bij. Hoe langer je niet wordt betaald, des te meer geld het jou kost.

Meer tips? Kom naar ons event op 21 april om 12.30 uur. We hebben een incassobureau uitgenodigd dat helpt bij het beantwoorden van prangende vragen en tips geeft voor best practises. Meld je direct aan:

Debiteurenbeheer op orde? Debiteurenbeheer + relat...
Ontbijtsessie Crowdfunding: op zoek naar geldverst...