Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
1 minute reading time (215 words)

Voortijdige aflossing van de hypotheek: doe er je voordeel mee

Voortijdige aflossing van de hypotheek: doe er je voordeel mee

Met een financiële planning, waar we het de afgelopen weken uitgebreid over hebben, doen we er alles aan om de toekomst financieel minimaal even prettig te maken als dat het nu is. Voortijdige aflossingen van de hypotheek kan in dat geval zeer voordelig zijn. Zeker in deze tijd. We leggen uit wat er aan de hand is.

 

 

Rentestanden en hypotheekaftrek

Momenteel is de hypotheekrente zeer laag en de spaarrente eveneens. Tegelijkertijd is al bekend dat de hypotheekrenteaftrek alleen maar lager wordt. Afhankelijk van jouw financiële situatie kan het daarom verstandig zijn om spaargeld nu om te zetten in bakstenen. Met een spaarrente van 1,2 procent en een hypotheekrente van 5,2 betaal je zelfs na het belastingvoordeel meer rente dan je ontvangt. Je bespaart dus direct op de maandlasten.

Maatwerk

Net als alles in de financiële planning, is ook de voortijdige aflossing van de hypotheek maatwerk. Het gaat echt om overtollig geld. Hetgeen je op de spaarrekening hebt staan, maar voorlopig zeker nog niet nodig hebt. Hier komen we achter door alles keurig op papier te zetten.

Vermogen opbouwen

Naast een eenmalige, flinke aflossing bekijken we in een financiële planning ook wat je het beste kunt doen qua pensioen en behandelen we over twee weken het onderwerp ‘de overdracht van uw onderneming’.

 

 

Jouw onderneming overdragen op een verstandige man...
Wat te doen met jouw poen: pensioenopbouw voor ond...