Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (490 words)

Toekomstgericht ondernemen: wat je moet weten over je comfort zone

shutterstock_276157385

Het ondernemerschap van toen versus het ondernemerschap van nu. Een behoorlijke kloof, als je het mij vraagt. En daar krijgen een hoop ondernemers het flink benauwd van. We leven in een tijdperk waarin het ondernemerschap, aangejaagd door technologische ontwikkelingen, aan enorme verandering onderhevig is. Dat zien we terug in de winkels, straten en bovenal in de cijfers.

Uit je comfort zone

Technologie biedt kansen, net zoals de aantrekkende Nederlandse economie. Er wordt ogenschijnlijk weer geld verdiend, ook al staan prijzen nog steeds onder druk in diverse sectoren. Toch zien sommige bedrijven hun omzetten nog steeds niet groeien. Sterker nog: ze lopen terug. Hoe komt dat toch?
"We hebben toch een hypermoderne IT omgeving?"
"..en een in het oog springend pand met vriendelijk personeel?"
 

Veel ondernemers zijn niet met hun onderscheidend vermogen, laat staan met werkelijke innovatie bezig. Zij doen wat ze altijd goed gedaan hebben. Maar net zoals hun vakgebied, evolueert ook de consument. Als De Coop & Haegen willen wij ondernemers graag helpen om naar de toekomst te kijken. Wij helpen hen om van buiten naar binnen te denken, want velen denken nog andersom. De vraag "wat geeft mij nu écht bestaansrecht?" wordt namelijk nog te weinig gesteld.

Laten we vooropstellen dat het aangrijpen van verandering niet altijd makkelijk is. Het is echter wel noodzakelijk. Laat de veranderende wereld je uit de comfort zone halen; mopperen heeft geen zin. Innoveer en blijf continue kritisch kijken naar de wijze waarop jij echt van toegevoegde waarde kunt zijn voor de consument.

…en ín je comfort zone

Innovatie en een sterke waardepropositie vragen om focus. Veel ondernemers vinden hun dagelijkse boekhouding een belasting. Ze stellen het graag uit, en dat begrijpen wij maar al te goed. Immers, het is niet hun core business. Kies daarom voor een waardevolle partner in je boekhouding, zodat je je focus behoudt. Vraag die focus ook van je accountant. Laat hem of haar je adviseren aangaande de toekomst. Niet alleen over de cijfers, maar ook over de betekenis van die cijfers in je ondernemerschap. Om te weten hoe je ervoor staat zijn enkel een blik op de bankstand en omzet niet voldoende. Maak het jezelf bovenal gemakkelijk. Als het op geautomatiseerd boekhouden aankomt zijn de mogelijkheden legio. Vergevorderde automatiseringspakketten die dusdanig intuïtief zijn dat het haast leuk wordt, zelfs wanneer het je ding niet is. Ja, het kan.

Practice what you preach

Focus, visie en keuzes durven maken. Dat is de boodschap die wij je graag willen meegeven. We leven er zelf ook naar. De rol van een accountant verandert, net zoals de wereld om ons heen. Die verandering, kansen en uitdagingen grijpen wij bij De Coop & Haegen met beide handen aan. Verwacht van ons in 2018 weer precies dezelfde toewijding. We willen je ook in het nieuwe jaar realtime inzicht kunnen geven in je financiële positie en cijfers, want we zien je graag vooruitkijken. Zet, samen met ons, in 2018 die toekomstbril op en grijp de kansen die verandering biedt aan.

Kom naar onze Zomerborrel op 5 juli!
Heb jij de werkkostenregeling al optimaal benut di...