Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (379 words)

Over durven denken achter het plankje

Over durven denken achter het plankje

We geven toe dat het best een vreemde titel is. Toch is het precies datgene waar Henri Albers zich, vanuit zijn rol als ondernemende accountant, elke dag op richt. En dat vanaf 1 maart jongstleden bij De Coop & Haegen.

We geven toe dat het best een vreemde titel is. Toch is het precies datgene waar Henri Albers zich, vanuit zijn rol als ondernemende accountant, elke dag op richt. En dat vanaf 1 maart jongstleden bij De Coop & Haegen.

Ontzorgen, spiegelen en sparren

'Ontzorgen is een belangrijk thema binnen ons werk, want door de ondernemer lastige vraagstukken uit handen te nemen, kan hij zich volledig richten op zijn bedrijf. En voor een succesvol resultaat moet je als accountant nu eenmaal altijd achter het plankje durven én kunnen denken', lacht Henri, 'daar bedoel ik mee dat je vooral goed moet luisteren zodat je daarna de juiste vragen kunt stellen. Waar sta je met je bedrijf over 3 jaar? Wat is iemands doel en waarom? En hoe gaat het met je personeelsbeleid? Op welk segment richt je je? Met welk USP doe je dat dan? Het zijn allemaal vragen die weer nieuwe vragen oproepen. Door continu door te vragen en te zoeken naar iemands diepste waarom kom je, zoals ik al heel vroeg in mijn loopbaan leerde, pas écht achter het plankje. En daar liggen de meest relevante antwoorden verborgen.'

De accountant als gesprekspartner

'Juist die intense gesprekken zijn ontzettend belangrijk om te voeren met de drukbezette ondernemer anno nu. Want door de waan van alledag willen ze nog weleens vergeten om even stil te staan en vanuit een ander perspectief naar hun onderneming te kijken. Voor mijn afspraken ga ik graag naar ondernemers toe, omdat zo'n bezoek aan het bedrijf zelf me leert hoe de sfeer binnen de organisatie is. En dat is dan weer belangrijk om op een juiste manier te kunnen adviseren. Een accountant is al lang niet meer alleen met cijfers bezig, maar als professional, samen met zijn collega-specialisten en uitgebreide netwerk, volop betrokken bij groei van een onderneming. En persoonlijk vind ik het prachtig om een bedrijf in de loop der jaren te zien ontwikkelen. En dat allemaal dankzij de uitbouw van plannen die achter dat ene, specifieke plankje verborgen lagen', besluit Henri zijn verhaal.

Jaarcijfers: achteraf bekijken wat er fout in ging...
Even voorstellen