Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
1 minute reading time (243 words)

Onderneem actie: DGA mag vanaf 1 juli géén pensioen in eigen beheer meer opbouwen

de-coop-haegen-onderneem-actie2

Het einde van het pensioen in eigen beheer is een feit. Op 7 maart jl. stemde ook de Eerste Kamer in met het wetsvoorstel Uitfasering pensioen in eigen beheer, wat betekent dat het definitief van kracht wordt. Vanaf 1 juli aanstaande mag een DGA binnen zijn BV géén pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Een ingrijpende maatregel met vergaande consequenties. Om ongewenste belastingheffing te voorkomen zal je vóór 1 juli formeel het besluit moeten nemen de pensioenopbouw bij de eigen BV te beëindigen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Nadat je het formele besluit genomen hebt zijn er een aantal opties voor de toekomst over wat je met de opgebouwde pensioenvoorziening in eigen beheer kunt doen. In hoofdlijnen heb je een keuze uit de volgende mogelijkheden:
  1. Het opgebouwde commerciële pensioen premievrij laten staan
  2. De opgebouwde voorziening omzetten naar een oudedagsverplichting tegen fiscale waarde met een uitkeringstermijn van 20 jaar vanaf AOW- gerechtigde leeftijd
  3. Afkopen. Dit wordt (mits je dit voor het eind van het jaar regelt) fiscaal aantrekkelijk gemaakt, omdat 34,5% van je voorziening belastingvrij uitgekeerd wordt. Wanneer je dit per volgend jaar in laat gaan is dit voordeel nog 25% en voor 2019 nog 19%.

Advies

De genoemde mogelijkheden lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar de consequenties van je keuze kunnen verstrekkende gevolgen hebben. De keuze kun je alleen maar juist maken als deze goed is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Laat je daarom goed adviseren door je fiscalist of pensioenadviseur.
Kom naar onze Zomerborrel op 29 juni!
Jaarcijfers: achteraf bekijken wat er fout in ging...