Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (455 words)

Kom je ook naar onze lezing over cybercrime?

DeCoopEnHaegenLezingCybercrime

Hackaanvallen, ransomware, uitgelekte gegevens en ondeugdelijke beveiliging: de verontrustende nieuwsberichten volgen elkaar in rap tempo op. De gevolgen van cybercrime zijn vaak enorm. Op dinsdag 24 oktober van 17.00 - 19.00 uur organiseren we daarom een bijeenkomst rondom dit belangrijke onderwerp. Je bent van harte uitgenodigd!

Kevin Mol, accountmanager bij It's Us, een bedrijf dat zich richt op totaaloplossingen en ontzorging richting IT- en business solutions verzorgt een lezing waarin je bijgepraat wordt over de belangrijkste ins en outs.


De zwakste schakel

'De mens is nog altijd de zwakste schakel binnen het thema cybercrime', vertelt Kevin. 'Het heeft in eerste instantie met bewustwording te maken. We komen zoveel onveilige zaken tegen: post its met wachtwoorden op beeldschermen, pc's die niet worden vergrendeld wanneer de collega zijn of haar werkplek verlaat en bureaus vol met dossiers die zomaar door onbevoegden bekeken kunnen worden. Maar ook virtuele zaken vragen aandacht: mailtjes vanuit onbetrouwbare afzenders met linkjes die de betrokken pc direct besmetten wanneer er op geklikt wordt. Er zijn zoveel grote en kleine zaken waar je op kunt letten om schade te voorkomen. Al is het maar iets simpels als bekijken of een website met http of https begint, waarbij de s staat voor secure.'


De nuchtere Hollander...

'We merken dat er binnen veel bedrijven een sfeer van 'dat overkomt ons toch niet' heerst. Een gevaarlijke houding, want hackers kijken, in tegenstelling tot wat veel ondernemers lijken te denken, niet naar wat er achter een IP-nummer zit: een grote multinational of een freelancer. Iedereen kan getroffen worden met alle juridische, financiële en soms emotionele gevolgen van dien. En dan hebben we het nog niet gehad over moeilijk herstelbare reputatieschade... Voorbeelden zijn er te over: in juni van dit jaar legden computercriminelen nog tientallen bedrijven plat met een wereldwijde ransomware-aanval. Voor Nederland ging het om twee grote containerterminals in de Rotterdamse haven, maar ook farmaceut MSD, pakketbezorger TNT en de 38 vestigingen van bouwmaterialenleverancier Raab Kärcher werden getroffen. Er zijn miljoenen euro's aan omzetderving mee gemoeid', aldus Kevin.


Denk na, wees bewust

'De kernboodschap is: denk na, wees je (bij alle devices!) bewust van wáár je op klikt. Open geen bijlages van onbekende afzenders. Raadpleeg bij twijfel een collega of professional en laat je vooral niet leiden door nieuwsgierigheid, want daar spelen criminelen handig op in. En voor het management geldt: besteed aandacht aan online én offline security binnen je bedrijf. Je kunt de meest prachtige ICT-oplossingen bedenken, maar als de mens zélf niet kritischer wordt dan blijven de risico's onverminderd groot. Niet handig, zeker met de nieuwe Europese privacyverordening: de General Data Protection Regulation (GDPR) die in mei 2018 van kracht wordt. Enorm hoge boetes kunnen het gevolg zijn bij het niet juist naleven van de regels.'

Meld je hier aan voor ons event op dinsdag 24 oktober aanstaande:

Masterclass Cybercrime en ontwikkelingen Exact
(Jaar)cijfers: stuurloos dobberen of grip op je o...