Bel ons
+31 (0)35 699 32 60

De Coop en Haegen is verhuisd!

Een nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd naar:

Generaal de la Reijlaan 17
1404 BM Bussum.

Ons telefoonnummer blijft hetzelfde: 035 - 699 3260.

 
 
 


Nieuwsblog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
2 minutes reading time (332 words)

Heb jij de werkkostenregeling al optimaal benut dit jaar?

DeCoopenHaegen-text-heb-jij-de-werkkostenregeling-al-optimaal-benut-dit-jaar

Oké, laten we eerst in gewoon Nederlands uitleggen wat de (inmiddels verplichte) werkkostenregeling nu precies inhoudt. Dat zit zo: je mag als werkgever maximaal 1,2% van je fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor je medewerkers. Dit bedrag wordt de vrije ruimte genoemd. Over dit bedrag betaal je géén loonbelasting. Maar let op, vergoed je meer dan deze vrije ruimte dan betaal je (in de vorm van loonbelasting) een eindheffing van maar liefst 80%!

Hoe het werkt

Aan het woord is Kelly Kramer, fiscalist bij De Coop & Haegen: 'Het is belangrijk om niet (onbewust) over de grens van de genoemde 1,2% heen te gaan, maar het is evenmin handig om de vrije ruimte helemaal niet te gebruiken. Ik merk in mijn dagelijkse praktijk dat het voor veel ondernemers onduidelijk is wat nu wél en wat juist niet onder de werkkostenregeling valt. Kijk, het kerstpakket is voor de meesten wel een bekend voorbeeld van een verstrekking die onder deze regeling valt. Maar dat ook een abonnement bij de sportschool, een personeelsfeest buiten het kantoor of een fiets voor het afleggen van woon- en werkverkeer er onder valt, is voor het gros wat minder bekend.'

De regels uitgelegd

'Kosten die je als werknemer voor je werkgever voorschiet, kunnen uiteraard belastingvrij vergoed worden. Voor de kosten voor een laptop, tablet en/of smartphone geldt dit overigens alleen als er aan twee voorwaarden wordt voldaan. Alleen als duidelijk blijkt dat deze apparaten nodig zijn om het gevraagde werk naar behoren uit te kunnen voeren én dat ze na verandering van functie of beëindiging van het dienstverband weer terug worden gegeven mogen de kosten onbelast vergoed worden. Ook nog interessant om te melden is dat de verstrekkingen die op jaarbasis onder de € 2400 blijven in principe niet getoetst worden door de Belastingdienst. Uiteraard is het dan wel belangrijk om onder de grens van 1,2% te blijven,' aldus Kelly.

Uiteraard is er veel meer zinvols te delen over deze interessante regeling. Vragen? Opmerkingen? Neem contact met ons op!


Heb jij chronisch tijdgebrek voor je administratie...
De beste fiscale eindejaarstips én uitnodiging voo...